Roland verslaat Unitas'59!

Toegevoegd op 16 september 2013 om 00:00 door Dennis Pastoor
Whatsapp Facebook Twitter
Op de dag dat ODC1 mocht aantreden tegen het altijd lastige RKSV Boxtel, ging ODC3 op bezoek bij het tweede van Unitas’59 uit Eindhoven. Doordat de grote Fox nog op vakantie was, Oscar en Dré een tennisfinale hadden, de detective en Pumba andere plannen hadden, waren we vandaag met 13 “fitte” spelers. Door de velen afwezigen stond G-J vandaag leste man. Ook het trainersduo was vandaag niet compleet. De Pastello is sinds afgelopen maandag vader geworden van Lars Pastoor, gefeliciteerd hier normaals mee. Hierdoor kreeg de nog altijd geblesseerde Robin de taak om van deze wedstrijd een verslagje te maken. Eenmaal in de kantine aangekomen bleek dat het tweede van onze grote vriend Pino maarliefst 9 wissels hadden vandaag. Hierdoor ging de altijd enthousiaste Maarten Verheijden (beter bekend als MIBS) met ons mee om de punten naar Boxtel te slepen, bedankt hiervoor!

Na een toeristische route kwamen we netjes op tijd aan op het sportpark van Unitas’59. Na vorige week een fantastische eerste helft te hebben gespeeld tegen de ploeg uit Hapert, ging het grote ‘Los Galacticos’ vol zelfvertrouwen de wedstrijd in. Dit resulteerde ook in het spel. ODC was beter, domineerde en gaf niets weg. In de 6e minuut werd onze gelegenheidsspits Roland (die in dit verslag nog meerdere malen naar voren zal komen) diep gestuurd. Hij passeerde de keeper, maar kwam niet heel goed uit met zijn stappen. Met zijn kwaliteiten kapte hij vakkundig terug, hield het overzicht en schoof de bal in de korte hoek binnen; 0-1. Het spelbeeld hierna bleef hetzelfde, ODC heerste maar kon dit niet uitdrukken tot dotten van kansen. Na een minuut of 20 kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Het nam het spel van ODC over en dit leverde in de 35e minuut een kans op. ODC probeerde te spelen op buitenspel, waardoor er ruimte ontstond in de verdediging. De linksbuiten van Unitas’59 maakte een goede loopactie van buiten naar binnen en werd weggestuurd door de centrale middenvelder. De linksbuiten faalde echter niet en schoot de 1-1 binnen. Net voor rust kwam ODC weer wat beter in de wedstrijd. In de rust wilde onze Capitao wisselen omdat hij bang was dat hij rood zou krijgen. Chrisje had al een gele prent te pakken, door het wegtrappen van de bal na een fluitsignaal, wat ongeveer de enige juiste beslissing was van de arbiter tot de rust. MIBS was zijn vervanger, hierdoor moest ‘Kratje Vorstenbosch’ een linie zakken.

Na rust was het een rommelige bedoeling. Beide partijen kwamen niet tot voetbal toe. Na een klein uur te spelen kwam de thuisploeg op voorsprong via een penalty. Onze vriend Joop probeerde het achterin voetballend op te lossen, maar de rechtsbuiten onderschepte de bal. Joop moest vervolgens een ingreep plaatsen, waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Hansie was hierbij kansloos; 2-1. Na deze domper liet ODC zien dat ze ook met tegenslagen kunnen omgaan. ‘Kratje Vorstenbosch’ werd 20 minuten voor tijd vervangen door onze Biggel. De Biggel stond nog geen, 5 minuten in het veld, of hij gaf de bal een peer naar voren. Onze sterspits Swifft won de sprint van de verdediger van Unitas’59. Roland, de held van de dag, ging daar al van uit en liep goed mee. Swifft kwam het zestienmetergebied in en gaf een goed pass aan Roland, die hem beheerst binnenschoof. 2-2 op het scorebord met nog een kwartier te gaan. ODC die zeker geen goede pot speelde liet wel zien, niet tevreden te zijn met een punt en ging op zoek naar de voorsprong. Een minuut of 7 voor tijd viel de 2-3 dan ook. Na een goede actie over links via Mattie en Swifft, kwam de bal uiteindelijk toch weer bij de gelegenheidsspits Roland. Roland liet zien dat hij behalve een uitstekende laatste man ook een voortreffelijke spits kan zijn en schoot ook de 3e ODC goal binnen. In de resterende minuten probeerde Unitas’59 het nog met wat lange ballen die tot geen gevaarlijk leidden. Ver in de blessure tijd zag het er naar uit dat Unitas’59 op gelijke hoogte zou komen, met een schot van 25meter. Maar Hansie kon de bal nog net met zijn vingertoppen tot corner verwerken.

Door deze moeizame overwinning staat ODC nog steeds bovenaan met 6 punten uit 2 wedstrijden. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen SBC op het programma.

Opstelling: Hans, Christian (45.MIBS), Ruud, G-J, Joop; Jasper(70. Biggel), Boschano, Mathijs, Lars; Nick, Roland.
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs