SBC in slotminuut naast Los Galactico’s.

Toegevoegd op 24 september 2013 om 00:00 door Dennis Pastoor
Whatsapp Facebook Twitter
Voor Los Galactico’s stond afgelopen weekend alweer de 3e competitiewedstrijd op het programma. Na de wedstrijden tegen Hapert en Unitas, welke beide in een overwinning hadden geresulteerd, was vandaag SBC uit Son en Breugel te gast op Sportpark Molenwijk.
Het 2e elftal van de oranje-zwarte formatie werd op voorhand als lastige tegenstander aangemerkt. Los Galactico’s had in de voorbije seizoen te maken gehad met het 3e elftal van SBC en deze wedstrijden verliepen altijd alles behalve vlekkeloos. Zo kan een ieder zich de kampioenswedstrijd van een aantal jaar geleden nog herinneren; Los Galactico’s bleef thuis steken op 2-2 maar werd door een nederlaag van toenmalige concurrent Unitas alsnog kampioen.

ODC 3 had vandaag de beschikking over een vrijwel fitte selectie. Alleen Robin, die vrijdag een kijkoperatie aan zijn knie onderging, moest verstek laten gaan.
Direct na het beginsignaal bleek de verwachting vooraf te kloppen; SBC zette vroeg druk op ODC 3 en was veel in balbezit zonder echte kansen te creëren.
Na ongeveer 10 minuten spelen nam Los Galactico’s het initiatief over en werd SBC met goed combinatiespel teruggedrongen.
Dit leverde na 20 minuten spelen de openingstreffer op. De van een vakantie teruggekeerde Foxy zette met een steekpass Lars Bale vrij voor de keeper, deze bleef uiterst rustig en schoof de openingstreffer vakkundig tegen de touwen; 1-0.
Ook na deze treffer bleef ODC de bovenliggende partij en het wachten was op het 2e doelpunt. Deze kwam er echter niet omdat zowel Nick als Lars slordig omsprongen met de kansen.
5 minuten voor de rust kreeg Los Galactico’s het spreekwoordelijke deksel op de neus. Een corner voor SBC resulteerde in een penalty nadat de scheidsrechter als enige een overtreding van Joop van D. had waargenomen.
Dit buitenkansje werd rustig uitgepakt door de gasten al lag de sterk keepende Hans in de goede hoek; 1-1.
Saillant detail; Het was de 2e penalty tegen ODC 3 in 2 wedstrijden, beide werden veroorzaakt door Joop van D.
Na de gelijkmaker was het wachten op het rustsignaal en net toen iedereen dacht dat de pauze bereikt was kreeg Los Galactico’s een vrije trap op zo’n 18 meter van de goal.
De regisseur zette zich achter de bal en verraste de keeper van SBC met een geplaatste schuiver in de verre hoek; 2-1. Een zeer welkome treffer op een psychologisch uitermate goed moment voor ODC 3.

Tijdens de thee werd de moegestreden André vervangen door Richard, Roland schoof door naar de rechtshalf positie.
De 2e helft gaf een compleet ander spelbeeld dan wat de er in het eerste bedrijf had plaatsgevonden.
SBC had veelvuldig balbezit en Los Galactico’s kwam eigenlijk niet meer in het spel voor. Het balbezit wat er was werd veel te snel verloren en dus nam de druk ook toe op de goal van ODC 3.
De gelijkmaker kon niet uitblijven maar gek genoeg leek dit wel te gebeuren. Het vizier van de aanvallers van SBC stond niet op scherp en de keren dat er wel tussen de palen werd afgewerkt stond, lag of dook Hansie Hansie voor de bal.
Op dat moment weet je dat de ongeschreven wetten uit het voetbal om de hoek komen kijken en het leek dan ook of de treffer “aan de andere kant” zou vallen. Helaas had Pichichi Swifft zijn vizier niet op scherp staan deze zondag en hij verzuimde zo tot 2x toe om de wedstrijd te beslissen.
Met kunst en vliegwerk bleef Los Galactico’s overeind en de 3e overwinning diende zich aan. De scheidsrechter vond het echter noodzakelijk om na het cadeautje in de eerste helft ook in de 2e helft zijn stempel te drukken op de wedstrijd.
De zon was inmiddels onder, ODC 1 deelde de punten met Baardwijk en PSV had laten zien van het niveau Barcelona te zijn.
ODC 3 – SBC was echter nog steeds bezig en inmiddels toegekomen aan minuut 97. Een voorzet van de gasten bleef hangen in de 16 meter en werd uiteindelijk binnen geschoten; 2-2.
Een minuutje na de gelijkmaker floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en dus deelde beide ploegen de punten. Ondanks de late gelijkmaker wel een eindstand waar iedereen mee kon leven gezien het spelbeeld.
Met 7 punten uit 3 wedstrijden is de competitiestart voor ODC 3 uitstekend te noemen.
Volgende week staat de 2e uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Op 12.00 speelt Los Galactico’s dan de uitwedstrijd tegen Acht op Sportpark De Leeuwekuil.

Opstelling: Hans; Chris, Roland (65. Jasper), Ruud (58. Oscar), Joep (70. Biggel); Andre (46. Richard), Mathijs, Pieter, Lars; Nick (88. GJ), Fox.


Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs