Los Galactico’s begint 2014 met overtuigende oefenzege op “Forza Due”.

Toegevoegd op 27 januari 2014 om 00:00 door Dennis Pastoor
Whatsapp Facebook Twitter
Na een ontzettend lange winterstop, waarin een aantal Galactico’s op hoogte stage ging in respectievelijk Valkenburg en Gerlos, stond op zondag 26 januari de eerste wedstrijd van de 2e seizoenshelft op het programma voor Los Galactico’s.
Tegenstander in de enige oefenwedstrijd van de winterstop was ODC 2. De equipe van trainer en oud-Galactico Eric Tromp speelt in de zelfde klasse als Los Galactico’s en kende een uitstekende eerste seizoenshelft. Met 28 punten uit 13 wedstrijden is ODC 2 de trotste lijstaanvoerder van de 2e klasse C.
Los Galactico’s was dus gewaarschuwd.

Doordat nog niet alle spelers uit de winterslaap waren ontwaakt verschenen er 13 fitte Galactico’s in kantine De Boemerang. Meest opvallende afwezige was El Grande Boschano. Hij liet verstek gaan in verband met een “nog niet volledige gevulde accu”.

Om 10.00u floot scheidersrechter Michiels voor de eerste keer en werd het lederen speeltuig voor de eerste maal aan het rollen gebracht.
De intenties van beide ploegen werd direct zichtbaar. Los Galactico’s zakte, onder leiding van het dynamische duo Bulletje/Pumba, in op eigen helft en probeerde via de omschakeling ODC 2 pijn te doen. Doordat ODC 2 een laag bal tempo hanteerde slaagde deze opzet redelijk. Via de gevaarlijke linkerflank met Lars Bale en El Capitao werd meermaals de aanval gezocht. Dit leidde tot een grote kans voor Foxy na ongeveer een kwartier spelen. Hij besloot een goede aanval echter met een flinke knal over de goal.
ODC 2 wist in de 1ste helft 1 grote kans te noteren, rechtsbuiten Sherrel faalde echter oog in oog met keeper Oscar. Zijn inzet verdween voorlangs.
Na nog goede mogelijkheden voor Swifft en Lars Bale verscheen na een half uur spelen de openingstreffer op het scorebord.
Niet geheel verrassend viel deze over de linkerflank. Lars Bale werd weggestuurd, dolde zijn direct tegenstander Stijn (die pas na de wedstrijd Lars voor het eerst van dichtbij zag) en leverde een perfecte voorzet af op de instormende Andre die, alsof hij in een Red Bull reclame fungeerde, al zwevend de bal kiezelhard binnen knikte.
Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft kwam G-J Foxy vervangen en ging Coland centraal op het middenveld spelen.
Aan het spelbeeld veranderde niet veel. ODC 2 probeerde voetballend kansen te creëren maar slaagde hier niet of nauwelijks in. Los Galactico’s werd vanuit de omschakeling steeds gevaarlijker en het een verdubbeling van de score hing in de lucht.
Nadat Swifft eerst nog een grote kans om zeep had geholpen was hij na 55 minuten wel trefzeker. Een goede aanval over de linkerkant belandde via Lars bij Coland, deze schonk Swifft een niet te missen kans; 2-0.
Ook na de 2-0 was ODC 2 niet in staat een vuist te maken en bleef Los Galactico’s gevaarlijk. De 3-0 viel dan ook snel na de 2e treffer te noteren. Dit maal werd een snelle aanval over de rechterkant goed uitgespeeld. Rechtshalf Andre brak door, behield het overzicht en schoof de bal naar G-J. Deze schoof keurig met binnenkant voet de 3-0 tegen de touwen.
Nadat Swifft zijn 2e en Los Galactico’s 4e treffer had gemaakt vond de goed fluitende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
Een goede generale repetitie dus voordat de competitie weer begint voor Los Galactico’s. Forza Due staat daarnaast weer met beide beentjes op de grond. Trainer Tromp was na afloop blij dat het oefenwedstrijd betrof en gaat ervan uit dat zijn manschappen volgende week wel de instelling op kunnen brengen om de 3 punten binnen te halen. Ook Los Galactico’s verwacht dat het 2e elftal haar trainer niet opnieuw in de steek zal laten.

Naast deze oefenwedstrijd is er ook nog transfernieuws te melden vanuit Los Galactico’s. Ossie, een van de weinige spelers welke al sinds de oprichting van Los Galactico’s actief is voor het sterrenensemble van coaches Broeren/Pastoor, gaf aan na dit seizoen zijn schoenen aan de wilgen te hangen.
Bij deze willen wij Oscar alvast enorm bedanken voor zijn jarenlange inzet voor Los Galactico’s.
Een vervanger werd door Los Galactico’s in de kerstvakantie al gepresenteerd: Vanaf de zomer zal Dolf van Aert alias D’n Blaise lid zijn van Los Galactico’s. Ook vorig seizoen zong de naam van Blaise al veelvuldig rond bij ODC 3 tot een transfer kwam het toen echter niet. Blaise heeft een contract getekend voor 3 seizoenen met een optie voor nog eens deze termijn.

Los Galactico’s watcher Joop van D wist daarnaast te melden dat een volgende transfer aanstaande is voor ODC 3. Dick Moll van Charante heeft volgens Joop een overschrijvingsformulier aangevraagd om volgend seizoen bij Los Galactico’s aan de slag te gaan. Handtekeningen zijn er echter nog niet gezet.

Volgende week hervat ODC 3 de competitie tegen SBC 2 er wordt dan om 12.00u afgetrapt op Sportpark Schuttersheide.
Of er dan wederom een verslag verschijnt is niet zeker, toch ga ik ervan uit de grote lezersschare van de verslagen van Los Galactico’s enorm blij zal zijn met deze input.

Opstelling: Oscar; Jasper, Niels, Richard, Christian; Andre, Mathijs, Ronnie (46. GJ), Lars; Nick, Roland.

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs