Los Galacticos hapert niet bij seizoensouverture.

Toegevoegd op 9 september 2013 om 00:00 door Dennis Pastoor
Whatsapp Facebook Twitter

Na een 3-tal oefenwedstrijden begon Los Galacticos gisteren het nieuwe seizoen officieel met een thuiswedstrijd tegen Hapert 2.
De oefencampagne had geresulteerd in 3 overwinningen en na de titel van vorig seizoen waren de verwachtingen op voorhand hoog gespannen.

Voor de eerste wedstrijd moesten Richard en Robin verstek laten gaan door blessures. Daarnaast waren Foxy, André en Oscar door verschillende omstandigheden ook afwezig.
Daar stond tegenover dat Pumba en De Detective zich keurig om kwart over 9 kwamen melden op Sportpark Wagenaars. De wedstrijd werd op het laatste moment verplaatst naar het kunstgras resort van ODC door de vele regenval in de nacht voorafgaand aan de wedstrijd.

Los Galacticos begon uitermate sterk aan de wedstrijd. Hapert kwam totaal niet in het spel voor en na 3 minuten viel de eerste treffer al te noteren. Een afgemeten voorzet van debutant Jasper werd door gelegenheidsspits Roland “a la Crespo” schitterend in de verre hoek geknikt.
Ook na de openingstreffer bleef Los Galacticos heer en meester. Met goed combinatie voetbal werd Hapert terug gedrongen en ook de 2e doelpoging leverde een fantastische treffer op.
Lars Bale omspeelde op links 2 tegenstanders en speelde de grote Boschano aan op zo’n 20 meter van de goal.
Zijn schot met zijn nieuwe “Bart-Smit-Kicksen” verdween onhoudbaar in de verre kruising; 2-0.
Pichichi Swifft had het net nog niet gevonden en vond na 18 minuten dat het lang genoeg geduurd had; hij schatte een goede steekpass op waarde en schoot met zijn linkerbeen kiezelhard de 3e treffer van Los Galacticos tegen de touwen.
Het sterrenensemble van coaches Broeren/Pastoor kwam dus als een wervelwind uit de startblokken en deze bleef de eerste helft aanhouden. Kansen voor Nick, Lars en Mathijs leverden nog geen 4e treffer op maar Nick wist na 35 minuten wel nogmaals te scoren. Opnieuw was vlugge Japie de aangever, hij kapte op de achterlijn zijn tegenstander vakkundig uit, en schonk Swifft een niet te missen kans; 4-0.
Dit was tevens de ruststand.

Hoe vermakelijk het eerste bedrijf was, zo saai waren de 2e 45 minuten. ODC 3 geloofde het wel en Hapert probeerde nog een eretreffer te noteren.
Dit lukte de gasten na ongeveer 75 minuten spelen. Een corner werd door de nummer 4 op waarde geschat en hij schoot de bal onhoudbaar achter Hansie Hansie.
Bij Los Galacticos werden goede kansen nog onbenut gelaten en dus bleef de 4-1 als eindstand op het scorebord staan.

Een uitstekende wedstrijd en uitslag voor Los Galacticos, dat het seizoen dus met 3 punten begint.
Volgende week zondag speelt de equipe van Broeren/Pastoor uit bij Unitas in Eindhoven. Vorig seizoen leverde deze confrontatie een doelpuntrijke 3-4 zege op voor ODC. Dit was echter de laatste wedstrijd van het seizoen toen er voor beide teams niets meer op het spel stond.
Er wordt volgende week om 12.00u afgetrapt op Sportpark ’t Bokt.

Opstelling: Hans, Christian (55.Harm), Ruud, Pumba, Joop (62.Biggel); Jasper, Boschano, Mathijs, Lars; Nick (65.G-J), Roland.
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs